Szczegóły projektu

Modernizacja i ustawienie dodatkowych instalacji na placu zabaw przy ul. Czyżewskiego


Opis projektu

Plac zabaw przy ul. Czyżewskiego w Sopocie znajduje się w miejscu, które często jest odwiedzane przez dzieci - zarówno w sezonie wakacyjnym, jak i w roku szkolnym. Plac ten jest w nienajgorszym stanie, lecz uważamy, że przydałyby się tu pewne zmiany. Przede wszystkim warto wymienić nawierzchnię np. na taką, jaka jest na boisku obok, tak by utrzymanie czystości było łatwiejsze. Pragniemy by na placu zabaw stanęły indywidualne huśtawki, system drabinek większy od obecnego, ścianka do wspinaczki czy też małpi gaj. Plac zabaw po modernizacji, tak jak i obecnie, będzie służył dzieciom wraz z rodzicami.

Opis lokalizacji

Sopot, ul. Czyżewskiego, obok Dworku Sierakowskich

Plac jest za mały na urządzenia typu małpi gaj itp; wymiana nawierzchni na całości bardzo kosztowna - ok 150 zł/m2 netto - minimum - przy pow placu 400 m2 - koszt nawierzchni 60000 netto plus wszystkie roboty towarzyszące - min 30000 netto.